x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un cunoscut politician spaniol a fost împușcat în față în centrul Madridului

Un cunoscut politician spaniol a fost împușcat în față în centrul Madridului

de Vali Deaconescu    |    09 Noi 2023   •   16:46
Un cunoscut politician spaniol a fost împușcat în față în centrul Madridului
Sursa foto: pixabay.com

Alejo Vidal-Quadras, fost lider al Partidului Popular din regiunea Catalonia, a fost ținta unui atac în centrul Madridului joi, când a fost împușcat în față. Incidentul a avut loc în cartierul de lux Salamanca, în jurul orei 13:30, iar Vidal-Quadras a fost transportat de urgență la spital, conform poliției spaniole, citată de Reuters.

Potrivit agenției de știri spaniole EFE, poliția caută un motociclist care purta o cască neagră în legătură cu atacul armat.

Potrivit unor surse medicale, acesta este stabil și conștient, iar viața sa nu este în pericol.

Conform El Mundo, fostul deputat se plimba singur când a fost abordat de o motocicletă cu doi ocupanți. Persoana de pe locul din spate, care purta o cască neagră, l-a împușcat de la mică distanță, apoi cei doi au fugit.

Trecătorii au fost primii care s-au ocupat de victimă, urmați de doi polițiști care au încercat să astupe rana care "a străpuns maxilarul victimei de la un capăt la altul", potrivit unor surse medicale.

În vârstă de 78 de ani, Vidal-Quadras, a fost șeful Partidului Popular în regiunea catalană, principalul partid de centru-dreapta din Spania. Pe parcursul carierei sale, el a fost inclusiv vicepreședinte al Parlamentului European.

Zona unde a avut loc împușcătura a fost izolată de către forțele de poliție, iar până în prezent nu au fost efectuate arestări în legătură cu acest incident.

Alejo Vidal-Quadras

×