x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ALERTĂ în Senatul american: O scrisoare cu otravă letală destinată unui senator, descoperită de FBI

ALERTĂ în Senatul american: O scrisoare cu otravă letală destinată unui senator, descoperită de FBI

17 Apr 2013   •   08:32
ALERTĂ în Senatul american: O scrisoare cu otravă letală destinată unui senator, descoperită de FBI
Sursa foto: tpmdc.talkingpointsmemo.com

Autorităţile americane au descoperit ricină, o otravă letală, într-o scrisoare destinată senatorului republican Roger Wicker, dar care a fost interceptată înainte de a ajunge la biroul acestuia, a anunţat marţi FBI.

 Plicul nu a ajuns la biroul lui Wicker, şi nimeni nu a fost expus substanţei, potrivit unor surse apropiate cazului, relatează NBC News.

Senatorii au fost informaţi marţi cu privire la incident într-o şedinţă despre atacul de la maratonul din Boston. Oficialii au declarat că, cel mai probabil până la sfârşitul săptămânii, corespondenţa către senatorii americani va fi întreruptă, relatează mediafax.ro.

Senatoarea Claire McCaskill a declarat pentru NBC News că autorităţile au identificat un suspect, care "scrie multor membri (ai Senatului)". Ea a mai adăugat că procedura de filtrare a scrisorilor nu va fi modificată.

Ricina este o otravă letală care se găseşte în seminţele de ricin, potrivit Centrelor pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor. Aceasta poate afecta persoanele care o inhalează o ingearează sau ating substanţa, provocând simptome ca febră, tuse, transpiraţie excesivă şi exces de lichid la nivelul plămânilor şi putând provoca moartea în 32 pînă la 72 de ore, în cazul în care este ingerată.

×
Subiecte în articol: ricina otrava letala Roger Wicker