x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ALERTĂ în SUA! Autorităţile caută 132 de persoane care au zburat în acelaşi avion cu asistenta contaminată cu Ebola (VIDEO)

ALERTĂ în SUA! Autorităţile caută 132 de persoane care au zburat în acelaşi avion cu asistenta contaminată cu Ebola (VIDEO)

16 Oct 2014   •   09:23
ALERTĂ în SUA! Autorităţile caută 132 de persoane care au zburat în acelaşi avion cu asistenta contaminată cu Ebola (VIDEO)

Autorităţile americane caută 132 de persoane care au zburat în acelaşi avion cu Amber Vinson, cea de-a doua asistentă din Dallas contaminată cu Ebola. Cu doar o zi înainte să fie diagnosticată, femeia zburase cu o cursă de linie, de la Cleveland la Dallas.

Amber Vinson, în vârstă de 29 de ani, l-a ingrijit şi ea pe liberianul care a murit de Ebola săptămâna trecută.

''Pentru că făcea parte dintr-un grup de persoane despre care se ştia că a fost expus la Ebola, n-ar fi trebuit să călătoreasca într-un avion de linie'', a declarat Tom Frieden, directorul Centrului de Control si Prevenire a Bolilor, citat de Russia Today.

Pacienţii cu Ebola sunt contagioşi din momentul în care încep să prezinte simptome, iar intervalul mic de timp dintre zbor şi îmbolnăvirea femeii creează îngrijorare. Aşa că autorităţile americane sanitare îi caută pe toţi cei 132 de pasageri aflaţi la bordul acelui avion.

Barack Obama şi-a anulat din nou toate deplasările pentru a se ocupa de criza privind Ebola
    
Preşedintele Statelor Unite ale Americii (SUA), Barack Obama, şi-a anulat toate deplasările prevăzute pentru joi, cum a procedat şi miercuri, pentru a se ocupa de gestionarea crizei privind Ebola, după ce o a doua infirmieră a contractat virusul în Texas, relatează AFP.

''Deplasările preşedintelui în Rhode Island şi la New York au fost anulate'', a anunţat Casa Albă miercuri seara.

La încheierea unei întâlniri cu echipele însărcinate cu coordonarea răspunsului la epidemie, Obama a dat asigurări că SUA vor reacţiona într-un mod ''mult mai agresiv'' pentru a evita noi cazuri de Ebola pe teritoriul american.

Febra hemoragică Ebola a provocat moartea a 4.033 de persoane din totalul de 7.399 de cazuri înregistrate oficial în şapte ţări (Sierra Leone, Guineea, Liberia,, Nigeria, Senegal, Spania şi Statele Unite), potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, publicat pe 8 octombrie.

×
Subiecte în articol: ebola asistenta dallas texas obama ebola