x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alexandru Rafila anunță starea de sănătate a victimelor accidentului din Bulgaria

Alexandru Rafila anunță starea de sănătate a victimelor accidentului din Bulgaria

08 Aug 2022   •   14:00
Alexandru Rafila anunță starea de sănătate a victimelor accidentului din Bulgaria
Sursa foto: Hepta

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, susține că starea răniților în accidentul de autocar din Bulgaria este stabilă și doi dintre aceștia sunt internați la Terapia Intensivă la Spitalul Floreasca din Capitală.

„Starea este stabilă, pe doi dintre ei i-am vizitat, și unul are leziuni minore, dar trebuie totuși reaechilibrați nu numai din punct de vedere medical, trandițional, ci și din punct de vedere psihologic, atât psihologul spitalului a stat de vorbă cu ei, din câte știu eu, au fost văzuți de un medic psihiatru pentru că șocul este mare când se întâmplă un astfel de accident, mai ales că unii și-au pierdut chiar și rudele în acest accident”, a declarat Alexandru Rafila, după ce i-a vizitat luni pe răniți la Spitalul Floreasca.

Acesta susține că doi dintre răniți sunt la Terapie Intensivă.

„Toți pacienții sunt conștienți, sunt cooperanți, dar sigur că dacă leziunile impun o îngrijire specializată, în Terapie Intensivă, lucrul acesta se desfășoară în momentul de față”, a adăugat ministrul Sănătății.

El susține că în acest moemnt nu se pune problema ca pacienții să fie mutați în alt spital.

Un autocar înmatriculat în România, la bordul caruia se aflau 25 de pasageri, a fost implicat sâmbătă dimineața intr-un accident rutier în Bulgaria. Patru persoane, din care trei români, au murit. Cinci pasageri răniți au fost aduși cu elicopterul la Spitalul Clinic de Urgență București - Floreasca.

×
Subiecte în articol: alexandru rafila bulgaria