x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ambasadoarea Olandei în Pakistan se întoarce la Islamabad, după ce a fost nevoită să plece din cauza amenințărilor cu moartea

Ambasadoarea Olandei în Pakistan se întoarce la Islamabad, după ce a fost nevoită să plece din cauza amenințărilor cu moartea

26 Ian 2019   •   16:30
Ambasadoarea Olandei în Pakistan se întoarce la Islamabad, după ce a fost nevoită să plece din cauza amenințărilor cu moartea
Sursa foto: Twitter

Ambasadoarea Olandei în Pakistan, Ardi Stoios-Braken, se va întoarce la începutul lunii februarie la Islamabad, de unde a fost nevoită să plece la sfârşitul lui 2018 după ce a primit ameninţări cu moartea, a informat sâmbătă cotidianul olandez Algemeen Dagblad, relatează AFP. 

Diplomatul a fost informat în octombrie, în timp ce se afla în concediu în Olanda, despre "o scrisoare a autorităţilor pakistaneze primită de ambasada ei", referitoare la o "ameninţare specifică" împotriva sa. Aceasta se referea la un concurs de caricaturi cu profetul Mahomed lansat cu câteva luni în urmă - şi în cele din urmă anulat în august - de liderul extremei-drepte olandeze Geert Wilders. 

Ministrul de externe olandez Stef Blok a confirmat în noiembrie că Ardi Stoios-Braken a primit "ameninţări" în Pakistan, din cauza caricaturilor publicate de Geert Wilders pe Twitter. 

Concursul de caricaturi cu profetul Mahomed pe care acesta dorea să-l lanseze a provocat furie în Pakistan. 

Potrivit informaţiilor apărute în presă atât în Pakistan cât şi în Olanda, Ministerul de Interne pakistanez a informat în legătură cu planuri ale partidului islamist Tehreek-e-Labaik Pakistan (TLP) care o "vizau" pe ambasadoarea olandeză.

Înfiinţat în 2015, TLP a condus în august demonstraţii pentru a cere Pakistanului să rupă relaţiile diplomatice cu Olanda din cauza acestui concurs de caricaturi. 

Partidul islamist a negat însă că s-ar afla la originea ameninţărilor care o vizau pe ambasadoarea Olandei.

AGERPRES

×