x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ambasadorul Israelului la ONU: "Forţele de apărare israeliene ar trebui să primească Premiul Nobel pentru Pace"

Ambasadorul Israelului la ONU: "Forţele de apărare israeliene ar trebui să primească Premiul Nobel pentru Pace"

de Agerpres    |    22 Iul 2014   •   20:03
Ambasadorul Israelului la ONU: "Forţele de apărare israeliene ar trebui să primească Premiul Nobel pentru Pace"
Sursa foto: wikipedia.org

Soldaţii israelieni ar trebui să primească Premiul Nobel pentru Pace pentru 'reţinerea inimaginabilă' de care dau dovadă în lupta lor împotriva Hamas, a afirmat marţi ambasadorul israelian în Statele Unite ale Americii, subliniind dreptul ţării sale de a se apăra, transmite AFP.

Ambasadorul Ron Dermer a făcut aceste declaraţii luni seară în timpul unui eveniment organizat de grupul Creştinilor uniţi pentru Israel, potrivit unui text al alocuţiunii sale postat pe pagina sa personală de Facebook.

Comparând tirurile de rachete lansate de Hamas asupra Israelului cu bombardamentele germane asupra Londrei din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Dermer i-a criticat pe 'cei care acuză cu insolenţă Israelul de genocid şi care ne pun în boxa acuzaţilor pentru crime de război'.

'Adevărul este că forţele de apărare israeliene ar trebui să primească Premiul Nobel pentru Pace pentru că ele se luptă cu o reţinere inimaginabilă', a afirmat el.

Vorbind cu jurnaliştii marţi dimineaţă, Ron Dermer şi-a moderat uşor discursul, admiţând că Israelul 'nu este perfect. Şi noi mai facem greşeli'. 'O rachetă poate exploda în locul greşit, putem face erori în domeniul intelligenceului, dar nu vizăm niciodată intenţionat civili', a explicat el. 'Israelul nu a atacat niciodată în mod voit civili palestinieni. Când un civil este ucis, operaţiunea este considerată un eşec şi o tragedie', a continuat diplomatul.

'Eu cred că Israelul ar trebui să îşi atragă admiraţia comunităţii internaţionale pentru reţinere de care a dat dovadă în contextul ameninţărilor ce apasă asupra sa', a mai spus el.

×
Subiecte în articol: razboi gaza