x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe AMENDĂ de 471 de milioane de euro pentru poluarea cu noroi toxic în Ungaria

AMENDĂ de 471 de milioane de euro pentru poluarea cu noroi toxic în Ungaria

15 Sep 2011   •   07:18

Compania de alumina MAL, din vestul Ungariei, proprietara unui rezervor care s-a spart in 2010 si a inundat zone rezidentiale, a fost amendata cu 135 de miliarde de forinti (471 de milioane de euro) pentru dezastrul provocat, a anuntat Ministerul ungar pentru Dezvoltare Rurala, relateaza MTI.

Autoritatea pentru mediu din zona central-vestica a Ungariei a impus amenda pentru pagubele provocate de scurgerea toxica ce a provocat moartea a zece persoane si a distrus sute de case in trei orase, se arata pe site-ul de Internet al Guvernului.

Cand a calculat valoarea exacta a amenzii, autoritatea a luat in considerare amploarea fara precedent a acestei scurgeri de substante toxice.

Sinistrul produs anul trecut, la 4 octombrie, a fost cauzat de fisurile rezervorului de bauxita din Ajka, la 160 de kilometri vest de Budapesta. Rezervorul a cedat, deversand aproximativ 700.000 de metri cubi de noroi rosu, toxic, pe o suprafata de cateva zeci de kilometri patrati.

Noroiul toxic, foarte alcalin, a poluat apele din apropiere, pana la Dunare, unul dintre cele mai mari fluvii europene, provocand cel mai grav accident industrial si ecologic din istoria tarii. (Mediafax).

×