x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Amenințările lui Zelenski: Fără SUA, Ucraina trebuie să se retragă

Amenințările lui Zelenski: Fără SUA, Ucraina trebuie să se retragă

de Redacția Jurnalul    |    30 Mar 2024   •   12:20
Amenințările lui Zelenski: Fără SUA, Ucraina trebuie să se retragă
Sursa foto: Hepta

Forțele ucrainene vor trebui să cedeze mai multe teritorii Rusiei dacă ajutorul militar american nu va sosi în curând, a avertizat președintele Volodimir Zelenski, într-un apel către Congres pentru a aproba un pachet de ajutor de mai multe miliarde de dolari.

Zelenski a avertizat că lipsa ajutorului ar putea pune în pericol marile orașe ale Ucrainei.

„Dacă nu există sprijin din partea SUA, înseamnă că nu avem apărare aeriană, nu avem rachete Patriot, nu avem bruiaje pentru războiul electronic, nu avem gloanțe de artilerie de 155 de milimetri”, a declarat el pentru The Washington Post. „Înseamnă că ne vom întoarce, ne vom retrage, pas cu pas”.

El a spus că Kievul va fi forțat să prioritizeze resursele, iar reducerea ar putea avea consecințe.

„Dacă ai nevoie de 8.000 de cartușe pe zi pentru a apăra linia frontului, dar ai doar, de exemplu, 2.000 de cartușe, trebuie să faci mai puțin”, a explicat el, spunând că soluția ar putea implica scurtarea liniei frontului. „Dacă se rupe, rușii ar putea merge în marile orașe”.

O parte din estul Ucrainei se află sub control militar rusesc de când Moscova și-a lansat invazia în urmă cu mai bine de doi ani.

Administrația președintelui Joe Biden se străduiește să impună un pachet de ajutor internațional de 95 de miliarde de dolari - care include 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina - prin Camera Reprezentanților la mai bine de o lună de când a fost adoptat în Senat.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: linia frontului ucraina ajutor sua