x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Americanii au drogat urşi care să testeze sistemele de catapultare ale bombardierelor (VIDEO)

Americanii au drogat urşi care să testeze sistemele de catapultare ale bombardierelor (VIDEO)

23 Dec 2012   •   09:38
Americanii au drogat urşi care să testeze sistemele de catapultare ale bombardierelor (VIDEO)

Armata americană a folosit urşi pentru a testa capsula de catapultare a pilotului pe primul bombardier supersonic din lume. B-58 Hustler a fost creat în anii '50, în timpul Războiului Rece şi era mai rapid decât avioanele supersonice ruseşti de la acea vreme, scrie Daily Mail. Însă bombardierul avea câteva probleme, inclusiv aceea că piloţii nu se puteau catapulta atunci când avionul atingea viteza sunetului.

Drept urmare, a fost "desenat" un nou model de capsulă de ejectare, însă Forţele Aeriene Americane au vrut să testeze acest sistem de catapultare înainte ca piloţii să-l folosească.

Soluţia a fost găsită rapid, sistemul fiind testat cu urşi... sedaţi. Potrivit informaţiilor intrate în posesia jurnaliştilor britanici, animalele au fost catapultate la diferite altitudini şi viteze pentru testarea sistemului.

După ce aterizau, urşii erau controlaţi de medicii militari pentru a vedea dacă au suferit răni. Unii dintre ei s-au ales cu oase rupte şi leziuni interne, însă niciunul nu a murit.

×