x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Americanii și britanicii lovesc noi ținte Houthi în Yemen

Americanii și britanicii lovesc noi ținte Houthi în Yemen

de Redacția Jurnalul    |    23 Ian 2024   •   13:00
Americanii și britanicii lovesc noi ținte Houthi în Yemen
Sursa foto: Hepta

SUA și Marea Britanie au efectuat o nouă serie de lovituri aeriene comune împotriva unor ținte houthi din Yemen, scrie BBC.

Pentagonul a declarat că loviturile de luni au atins opt ținte, inclusiv un depozit subteran și o capacitate de rachete și de supraveghere a Houthi.

Rebelii Houthi, susținuți de Iran, au atacat nave despre care spun că au legături cu Israelul și Occidentul și care călătoresc pe importanta rută comercială de la Marea Roșie. SUA și Marea Britanie au declarat că încearcă să protejeze „libera circulație a comerțului”.

O declarație comună emisă de Pentagon a confirmat „o rundă suplimentară de lovituri proporționale și necesare” împotriva Houthi. Acesta este al optulea atac al SUA împotriva țintelor Houthi din Yemen. Este a doua operațiune comună cu Marea Britanie, după ce la 11 ianuarie au fost efectuate lovituri comune.

În declarația comună se precizează că loviturile au fost efectuate cu sprijinul Australiei, Bahrainului, Canadei și Olandei.

Avioane de luptă americane de pe portavionul USS Eisenhower au fost implicate în loviturile de luni. Avioane britanice s-au alăturat forțelor americane, a precizat Ministerul britanic al Apărării (MoD).

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: houthi yemen