x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Americanii şi britanicii cred că generaţiile viitoare vor trăi mai prost ca generaţia actuală

Americanii şi britanicii cred că generaţiile viitoare vor trăi mai prost ca generaţia actuală

04 Dec 2011   •   06:43
Americanii şi britanicii cred că generaţiile viitoare vor trăi mai prost ca generaţia actuală

Aproape doua treimi dintre cetatenii Marii Britanii cred ca actuala generatie de nou nascuti va avea un standard de viata mai scazut decat al parintilor, arata un sondaj de opinie efectuat in acest an. Increderea intr-un viitor mai bun a scazut drastic si in Statele Unite ale Americii, in ultimul deceniu.

Sondajul este primul dupa Cel de-al Doilea Razboi Mondial in care britanicii privesc viitorul mediu si indepartat cu pesimism. In 2003, un sondaj similar arata ca majoritatea britanicilor credea ca viata copiilor lor va fi mai buna decat a lor.

Astfel, 64% din cei chestionati au raspuns ca nu cred ca viata copiilor lor va fi mai buna, in timp ce doar 32% cred ca urmasii lor vor trai mai bine. Intrebati cum cred ca va fi calitatea vietii copiilor lor la varsta la care o au intervievatii in prezent, 23% au raspuns ca mai buna, 35% mai proasta iar 32% au raspuns ca aproximativ la fel.

In cadrul sondajului din 2003, 43% credeau ca viata copiilor va fi mai buna si doar 12% credeau ca va fi mai rea.

La inceputul anului, un sondaj similar a fost efectuat in SUA. 44% dintre americani au fost de parere ca urmasii lor vor duce vieti mai bune ca ale lor. Procentul optimistilor a scazut, insa, de la 71%, cat arata un alt sondaj, efectuat in 2001.

×