x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ancheta la Chisinau

Ancheta la Chisinau

13 Mar 2005   •   00:00

Ambasada rusa in Republica Moldova ancheteaza conditiile in care a fost retinut consilierul presedintelui concernului RAO UES, Valeriu Pasat, fost ministru al Apararii in Guvernul de la Chisinau, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului rus de Externe, citat de RIA Novosti si preluat de Mediafax.

"Luam in considerare faptul ca Valeriu Pasat este un oficial cu rang inalt al unei mari companii ruse de stat", a declarat oficialul rus.

PROTEST. "Conducerea Republicii Moldova este constienta de eforturile noastre de dezvoltare a relatiilor economice bilaterale. Arestarea lui Pasat este nefondata. Mai mult, poate fi considerata drept o provocare", a spus si presedintele companiei ruse.

21 DE MIG-URI. Procuratura generala a Republicii Moldova a anuntat, sambata, ca Pasat a fost retinut in legatura cu ancheta asupra vanzarii a 21 de avioane de vanatoare MiG-29. Contractul a fost incheiat in 1997, cand Pasat era ministru al Apararii. Potrivit estimarilor Procuraturii, tranzactia a pagubit statul cu zeci de milioane de dolari, iar activitatea lui Pasat ca si consilier al presedintelui concernului energetic rusesc RAO UES nu are nici o legatura cu retinerea lui. (Irina Cristea)

×
Subiecte în articol: externe