x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Annan, nedorit de oamenii lui

Annan, nedorit de oamenii lui

19 Noi 2004   •   00:00

Angajatii Organizatiei Natiunilor Unite nu mai au incredere in seful lor, secretarul general Kofi Annan. Ieri, sindicatul personalului Natiunilor Unite a votat o motiune de incredere la adresa lui Annan, implicat in ultima vreme intr-o serie de scandaluri rasunatoare.

ANCA ALDEA

Este pentru prima data in cei 50 de ani de existenta ai organizatiei cu sediul la New York cand functionarii ONU au aprobat o motiune de retragere a votului de incredere acordat lui Annan.

NEMULTUMIRE. Sindicatul si-a motivat alegerea prin faptul ca secretarul general l-a exonerat, in 2003, pe Dileep Nair, secretar general adjunct care raspunde de serviciile de control intern. Nair fusese acuzat de hartuire sexuala si favoritism. Agentia AFP aminteste ca Annan nu se afla la prima abatere de acest fel.

Si nu este nici prima data cand numele secretarului general este vehiculat intr-un scandal. Purtatorul de cuvant al lui Annan, Fred Eckhard, a respins de la bun inceput supozitiile, precizand ca investigatia declansata impotriva lui Nair a demonstrat nevinovatia acestuia.

Annan trebuie sa faca fata si acuzatiilor de coruptie formulate impotriva unor responsabili ONU care au raspuns de Programul Petrol contra Hrana, program de care ar fi trebuit sa beneficieze populatia irakiana.

×
Subiecte în articol: externe