x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Anonymous a spart serverele Rezervelor Federale americane

Anonymous a spart serverele Rezervelor Federale americane

06 Feb 2013   •   12:53
Anonymous a spart serverele Rezervelor Federale americane

Un purtător de cuvânt al Rezervelor Federale americane a confirmat faptul că servele lor au fost sparte de hackerii grupării Anonymous, relatează Huffingtonpost.

"Informaţiile au fost obţinute exploatând o vurnerabilitate temporară dar problema  fost remediată" a mai adăuat purtătorul de cuvânt.

Confirmarea vine după ce Anonymous a declarat, sâmbătă, că au furat 4.000 de informaţii delicate ale mai multor directori executivi ai Băncii Americane ai Rezervelor Federale.

Chiar dacă scurgerea de informaţii nu este chiar atât de serioasă pe cât pretinde Anonymous, acest atac prin care s-au scurgs informaţii este primul pe care gruparea îl face în cadrul Operation Last Resort (Operaţiunea Ultima Instanţă). Lansată în luna ianuarie, OpLastResort este reacţia Anonymous faţă de sinuciderea activistului Aaron Swartz. Gruparea cere reforma legislaţiei infracţiunilor cibernetice şi investigarea procurorilor zeloşi.

Serverele Rezervelor Federale au mai fost sparte. În anul 2010 un bărbat din malaezia a fost arestat după ce a pătruns în sistemul Rezervelor Federale.

În anul 2011, programatorii Rezervelor au descoperit o defecţiune în softul Adobe ColdFusion, care este folosit de câteva saituri ale băncilor Rezervelor. Defecţiunea respectivă dădea hackerilor privilegii în accesul la informaţii sensibile şi permitea inserarea de script-uri potenţial periculoase (ex. virusuri).

×
Subiecte în articol: anonymous rezervele federale