x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Anunţ privind un atac cu rachete asupra unei centrale nucleare, pe contul de Twitter al armatei israeliene

Anunţ privind un atac cu rachete asupra unei centrale nucleare, pe contul de Twitter al armatei israeliene

04 Iul 2014   •   13:26
Anunţ privind un atac cu rachete asupra unei centrale nucleare, pe contul de Twitter al armatei israeliene

În cursul nopţii de joi, pe contul de Twitter în limba engleză al Armatei Israeliene - IDF Spokesperson- a apărut informaţia există scurgeri de material radioactiv de la centrala nucleară din Dimona, în urma unui atac cu rachete asupra acestei unităţi.
Ştirea era falsă, dar apariţia sa a fost posibilă în urma unui atac cibernetic, revendicat de organizaţia The Syrian Electronic Army,  hackerii au preluând controlul asupra contului de Twitter.



Postarea a fost ştearsă imediat ce drepturile de administrare a contului au fost recâştigate. La scurt timp după aceea a fost distribuit un alt mesaj al armatei: "Vă cerem scuze pentru distribuirea unei informaţii nereale. Contul nostru de Twitter a fost compromis. Vom combate terorismul pe toate fronturile, inclusiv pe cel cibernetic".



Incidentul s-a petrecut pe fondul unei situaţii extrem de tensionate în regiune, cu acţiuni de forţă atât din partea forţelor armate israeliene cât şi a rebelilor Hamas, care şi-au înteţit în ultimele săptămâni atacurile cu rachete asupra ţintelor israeliene, prim-ministrul Benjamin Netanyahu dând un ultimatum pentru încetarea acestora.  (C.S.)

×
Subiecte în articol: atac rachete