x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Apa potabilă din Cape Town, din ce în ce mai limitată

Apa potabilă din Cape Town, din ce în ce mai limitată

24 Ian 2018   •   14:22
Apa potabilă din Cape Town, din ce în ce mai limitată

Locuitorii din Cape Town își vor pierde apa potabilă în următoarele două luni, dacă nu acționează împotriva efectelor celei mai mari secete din ultimul secol, care va lovi orașul din Sudul Arabiei, scrie The Guardian.

Autoritățile locale au avertizat patru milioane de oameni că dacă nu reduc consumul de apă până la „ziua zero” – 12 aprilie – vor fi nevoiți să se adune la cele 200 de posturi pentru rațiile de apă zilnice: 25 de litri.

Orașul, care atrage milioane de turiști în fiecare an, are reguli stricte în privința controlului de apă, inclusiv persecutarea proprietarilor care folosesc mai mult de 87 de litri de apă zilnic.

În orice caz, măsurile luate nu au fost suficiente, forțând autoritățile să aducă „ziua zero” mai devreme cu nouă zile.

„Este încă posibil să amânăm ziua zero, dacă suntem uniți și ne schimbăm direcția”, a spus viceprimarul, Ian Neilson, într-o declarație făcută marți.

De la 1 februarie, regulile privind consumul de apă vor fi din ce în ce mai dure, limitând cantitatea de apă utilizată de o persoană la 50 de litri pe zi, de la 87 de litri. La începutul acestui an, orașul a publicat numele celor care consumă cea mai mare cantitate de apă din Cape Town.

Fermierilor li s-a cerut să limiteze irigațiile, firmele de închirieri de mașini au încetat să mai spele mașinile, hotelurile au reguli stricte privind utilizarea apei, iar turiștilor li s-a cerut, de asemenea, să-și restricționeze consumul de apă.

Discuțiile privind proviziile de apă sunt în desfășurare cu forțele armate din sudul africii. Oficialii au fost criticați pentru că nu au reușit să implementeze restrcțiile mai devreme și sunt acuzați că au ignorat avertizările experților din anii dinaintea secetei.

Rândurile au început deja să se formeze la izvoarele din jurul Cape Town, deoarece locuitorii încearcă să reducă la minimum consumul și să-și asigure rezerve de apă.

Există îngrijorări că autoritățile nu au un plan clar în ceea ce privește distribuția de apă.

 

×