x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Arabii sunt convinşi că SUA sunt în pragul unei schimbări istorice

Arabii sunt convinşi că SUA sunt în pragul unei schimbări istorice

de Ovidiu Ciutescu    |    04 Noi 2008   •   00:00

"Statele Unite sunt în pragul unei schimbări istorice", scrie, la unison, presa din ţările riverane Golfului Persic. Jurnaliştii anticipează aceste schimbări chiar şi în condiţiile în care viitorul preşedinte american nu va modifica fundamental politica Washingtonului.



"O dată care va rămâne în istorie", notează cotidianul Gulf News din Dubai, citat de AFP, subliniind că "democratul Barack Obama este creditat cu un avans de 11 procente în faţa rivalului republican John McCain". "America este în pragul unei schimbări istorice", titrează cotidianul panarab Al-Hayat, reamintind că Statele Unite "au avut parte de cea mai îndelungată şi mai costisitoare campanie din istorie". "Ziua deciziei - alb sau negru", subliniază cotidianul kuwaitian Al-Watan.

Ziarul Al-Khaleej (EAU) apreciază că viitorul preşedinte al SUA, oricare ar fi el, nu va schimba fundamental politica americană.  "Schimbarea promisă de Obama sau corectarea propusă de McCain nu vor putea fi radicale, pentru că interesele Americii nu se pot adapta la acest stil", scrie Al-Khaleej. În Arabia Saudită, cotidianul Al-Watan reaminteşte că noul preşedinte va trebui să rezolve criza financiară şi să furnizeze soluţii conflictelor din Irak sau Afganistan.

×
Subiecte în articol: externe