x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trupele americane au fost atacate și au suferit răni ușoare în atacul din Siria

Trupele americane au fost atacate și au suferit răni ușoare în atacul din Siria

de Redacția Jurnalul    |    11 Aug 2024   •   09:45
Trupele americane au fost atacate și au suferit răni ușoare în atacul din Siria
Sursa foto: Hepta

Mai multe trupe americane și ale coaliției au fost rănite într-un atac cu dronă vineri în Siria, a declarat un oficial american pentru Reuters, în al doilea atac major din ultimele zile împotriva forțelor americane, pe fondul tensiunilor în creștere din Orientul Mijlociu.

Armata americană nu a evaluat inițial nicio victimă în urma atacului cu dronă, dar o analiză mai aprofundată a constatat că unii membri ai personalului au suferit răni minore, inclusiv inhalarea de fum, și o parte din personal a fost mutat într-o altă locație.

Oficialul, vorbind sâmbătă sub rezerva anonimatului pentru Reuters, a declarat că nimeni nu a fost rănit grav, dar unii membri ai personalului au fost, de asemenea, examinați pentru leziuni cerebrale traumatice.

Mai multe trupe au fost mutate într-o altă locație pentru evaluări suplimentare, a adăugat oficialul.

Niciun grup nu a revendicat atacul, a precizat oficialul, însă atacuri similare au fost efectuate în trecut de grupuri susținute de Iran.

Rănirile provocate de atacul cu dronă au urmat unui atac cu rachete efectuat luni de miliții suspectate de a fi susținute de Iran, care a rănit cinci membri ai personalului american la baza aeriană Ain al-Asad din vestul Irakului.

(sursa: Mediafax)

×