x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Armata egipteană anunţă uciderea liderului organizaţiei Stat Islamic din Sinai

Armata egipteană anunţă uciderea liderului organizaţiei Stat Islamic din Sinai

04 Aug 2016   •   21:52
Armata egipteană anunţă uciderea liderului organizaţiei Stat Islamic din Sinai

Armata egipteană a anunţat joi că l-a ucis pe Abu Duaa al-Ansari, despre care susţine că este liderul ramurii din Sinai a Stat Islamic, într-o serie de lovituri aeriene în apropiere de oraşul Al-Arish, relatează Reuters şi AFP.

Armata mai precizează pe pagina sa de Facebook că loviturile aeriene au mai provocat uciderea a peste 45 de combatanţi ai Stat Islamic, printre care şi cei mai importanţi adjuncţi ai liderului, precum şi distrugerea unor arme şi depozite de muniţie ale grupării. Alţi zeci de combatanţi jihadişti ar fi fost răniţi în loviturile ariene de la sud de oraşul Al-Arish, potrivit armatei.

Responsabilă de numeroase atentate în Sinai, gruparea jihadistă Ansar Bayt al-Maqdis, afiliată anterior de Al-Qaida, a depus jurământ de credinţă faţă de Stat Islamic în noiembrie 2014.

Operaţiunea a fost efectuată în baza "informaţiilor precise ale forţelor armate" de către "forţele de luptă antiterorism în cooperare cu forţele aeriene", se mai menţionează în comunicat.

Informaţia nu a fost confirmată de Provincia Sinai, ramura Stat Islamic în peninsula egipteană cu acelaşi nume, precizează Reuters. AFP notează că armata a anunţat în mai multe rânduri uciderea liderilor organizaţiei din Sinai afiliate Stat Islamic şi că aceste informaţii nu pot fi verificate din surse independente.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: stat islamic armata egipteana Egipt sinai