x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ARMATA ISRAELIANĂ a început OFENSIVA TERESTRĂ în Fâşia Gaza. Localnic palestinian: "SE TRAGE DIN TOATE DIRECŢIILE"

ARMATA ISRAELIANĂ a început OFENSIVA TERESTRĂ în Fâşia Gaza. Localnic palestinian: "SE TRAGE DIN TOATE DIRECŢIILE"

17 Iul 2014   •   23:01
ARMATA ISRAELIANĂ a început OFENSIVA TERESTRĂ în Fâşia Gaza. Localnic palestinian: "SE TRAGE DIN TOATE DIRECŢIILE"

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a ordonat o operaţiune terestră în Fâşia Gaza, cu scopul de a distruge tunelurile subterane ale mişcării Hamas.

"Premierul şi ministrul Apărării au ordonat armatei să înceapă o operaţiune terestră pentru a distruge tunelurile subterane construite de terorişti în Gaza pentru a pătrunde pe teritoriul Israelian", se arată într-un comunicat al cabinetului primului ministru.

Potrivit publicaţiei israeliane Haaretz, un astfel de tunel a fost utilizat în această dimineaţă de militanţii Hamas pentru a încerca să ajungă în Israel, tentativă anihilată de armată.

Citește și Profeția lui Isaac Newton despre Sfârșitul Lumii (VIDEO)

Premierul şi ministrul Apărării au ordonat armatei să se pregătească pentru extinderea operaţiunilor la sol.

În urmă cu o oră, surse din teritoriul palestinian au declarat pentru Haaretz că forţele armate israeliene au pătruns în Fâşia Gaza atât dinspre mare, cât şi la sol. Există, de asemenea, trupe de paraşutişti. Un localinc a declarat pentru publicaţie că: "Se trage din toate direcţiile. Toate clădirile se cutremură".

După un armistiţiu de cinci ore, la propunerea Egiptului, tirul de rachete din ambele prărţi a continuat pe parcursul zilei de joi, incidente care au escaladat cu invazia din această noapte. 

×