x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Armata israeliană spune că va mai avea multe misiuni de îndeplinit în Fâşia Gaza

Armata israeliană spune că va mai avea multe misiuni de îndeplinit în Fâşia Gaza

de Agerpres    |    04 Aug 2014   •   22:13
Armata israeliană spune că va mai avea multe misiuni de îndeplinit în Fâşia Gaza

Armata israeliană a declarat luni că are încă "multe misiuni" de îndeplinit în interiorul Fâşiei Gaza, semnalând astfel că îşi menţine trupele chiar dacă ea consideră că şi-a încheiat misiunea de a distruge tunelurile inamice, notează AFP.

"Nu plecăm, vom rămâne în Fâşia Gaza, sunt încă multe alte misiuni de terminat", a declarat Moti Almoz, purtător de cuvânt al armatei, la canalul israelian Channel-2.

După nouă zile de bombardamente aeriene asupra Fâşiei Gaza, Israelul a lansat ofensiva terestră la 17 iulie în enclava palestiniană, cu misiunea de a neutraliza tunelurile subterane, 'Gaza sub Gaza', servind deplasării arsenalului combatanţilor palestinieni ce desfăşoară operaţiuni de comando infiltrându-se în teritoriul israelian.

"Toate tunelurile reperate au fost distruse", a asigurat purtătorul de cuvânt militar. "De aceea noi vorbim despre sfârşitul misiunii împotriva tunelurilor, dar nu vorbim despre sfârşitul operaţiunii în Gaza", a precizat el.

Cu toate acestea, sâmbătă armata israeliană şi-a retras un număr de soldaţi din această enclavă de coastă controlată de mişcarea palestiniană Hamas, fără a preciza câţi, în timp ce ea redesfăşura alţii în interiorul Fâşiei Gaza.

Israelul a respectat luni un armistiţiu umanitar de şapte ore, după care primul ministru Benjamin Netanyahu a declarat că ofensiva asupra Fâşiei Gaza continuă până la 'restabilirea securităţii' pentru israelieni, ignorând apelurile internaţionale pentru încetarea focului. 

×
Subiecte în articol: fasia gaza armata israeliana