x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Armata ucraineană atacă periferia oraşului Doneţk. Separatiştii, hotărâţi să lupte

Armata ucraineană atacă periferia oraşului Doneţk. Separatiştii, hotărâţi să lupte

de Agerpres    |    10 Iul 2014   •   21:44
Armata ucraineană atacă periferia oraşului Doneţk. Separatiştii, hotărâţi să lupte

Forţele armate ucrainene au declanşat joi un atac lângă localitatea Karlivka, la 30 de km vest de Doneţk, loc-cheie în regiunea cu acelaşi nume din estul Ucrainei, pradă unei insurecţii armate proruse, a anunţat Ministerul de Interne al Ucrainei.

Un reporter al France Presse a văzut avansând la faţa locului mai multe convoaie de blindate şi camioane ce transportau trupe şi a auzit tiruri de artilerie.

"Unităţi ale Ministerului Apărării, ale Gărzii Naţionale şi batalioane de apărare teritorială au lansat o ofensivă viguroasă lângă localitatea Karlivka, fiind susţinuţi de blindate", a precizat Ministerul de Interne al Ucrainei într-un comunicat.

Separatiştii au confirmat, la rândul lor, lupte în această zonă. "Au fost lupte astăzi la Karlivka. Am distrus două tancuri" ale forţelor ucrainene, a declarat aşa-zisul 'ministru al apărării' al separatiştilor, Igor Strelkov, în timpul unei conferinţe de presă la Doneţk.

"Inamicul a suferit pierderi şi din păcate au suferit pierderi şi noi", a mai spus Strelkov, precizând, la începutul după-amiezii, că "schimburile de focuri de artilerie continuă".

Forţele loiale Kievului încearcă în prezent să încercuiască cele două bastioane ale insurgenţilor din estul Ucrainei: Doneţk şi Lugansk.

Responsabilii separatiştilor proruşi din Doneţk, în estul Ucrainei, s-au declarat hotărâţi joi să apere acest oraş de unde vor să evacueze o parte dintr-un milion de locuitori. 

"Inamicul încearcă să încercuiască din toate părţile Doneţkul. Suntem gata să apărăm Doneţkul şi aglomeraţia (urbană) Doneţk, să nu lăsăm adversarul să intre sau să înconjoare oraşul", a declarat Igor Strelkov.

El a dat asigurări că are suficienţi rezervişti şi echipament pentru a face acest lucru, asigurând că peste 1.000 de voluntari s-au alăturat separatiştilor în ultimele zile.

×
Subiecte în articol: ucraina donetk