x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Reducere la pizza dacă vii înarmat. Ultima găselniţă a americanilor care nu vor să se despartă de armele lor

Reducere la pizza dacă vii înarmat. Ultima găselniţă a americanilor care nu vor să se despartă de armele lor

20 Feb 2013   •   15:23
Reducere la pizza dacă vii înarmat. Ultima găselniţă a americanilor care nu vor să se despartă de armele lor

Pizzeria "All Around Pizza", din oraşul Virginia Beach, oferă o reducere de 15% clienţilor care vin la restaurant înarmaţi sau le arată vânzătorilor un permis de port-armă.

"Tot ce trebuie să facă este să-mi arate că au la ei o armă sau să-mi arate permisul de port-armă şi vor avea parte de reducere", spune patronul pizzeriei, Jay Laze.

Patronul, care are la el tot timpul un pistol, pe care îl poartă la vedere, spune că s-a inspirat de la o promoţie similară, oferită de un vânzător de iaurt din statul Utah.

"M-am gândit că este o idee minunată şi m-am întrebat de ce nu o aplică nimeni în oraşul nostru. Ar trebui să fie valabil în toată ţara", spune acesta. Laze a adăugat că promoţia a avut atât de mult succes, încât a prelungit-o până în luna mai.

"Este dreptul nostru, ca americani şi oricine ar trebui să poarte o armă la vedere, dacă aşa doreşte", a declarat Brendan Kelly, unul dintre clienţii care au venit la pizzerie cu pistolul la şold. "Trebuie să începem de undeva. La o pizzerie, la un magazin de iaurt. Ar putea fi începutul unei mişcări mai mari", a adăugat clientul.

Jay Laze spune că nu doar clienţii sunt încurajaţi să poarte armele la vedere. "Chiar şi băieţii care livrează pizza au o armă la şold", spune patronul.

Masacrul petrecut într-o şcoală din oraşul Sandy Hook, la sfârşitul anului trecut, când un tânăr a omorât 26 de persoane, printre care 20 de copii, a dus la o amplă dezbatere în SUA legată de efectele pe care dreptul de a purta arme al americanilor le are. Planurile administraţiei Obama de a limita accesul la arme de foc al cetăţenilor a stârnit o reacţie dură din partea celor care nu vor ca dreptul lor de a avea o armă de foc să fie restricţionat. 

×