x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Astăzi se redeschide Muzeul Picasso din Paris. REAMENAJAREA A DURAT ŞASE ANI

Astăzi se redeschide Muzeul Picasso din Paris. REAMENAJAREA A DURAT ŞASE ANI

25 Oct 2014   •   11:33
Astăzi se redeschide Muzeul Picasso din Paris. REAMENAJAREA A DURAT ŞASE ANI

Sâmbătă, 25 octombrie, la ora 12, se redeschide Muzeul Naţional Picasso din Paris, considerat evenimentul cultural al anului în capitala Franţei.

Muzeul a fost închis în anul 2008 pentru ample lucrări de modernizare şi urma să fie reintrodus în circuitul public în anul 2012. O serie de complicaţii tehnice şi financiare au amânat acest moment cu doi ani. În primavăra acestui an, unul din moştenitorii marelui pictor a ameninţat Ministerul Culturii că va ataca actul de donaţie, din cauza întârzierii îndelungate a lucrărilor de reamenajare a muzeului. Ministrul Culturii motiva amânarea redeschiderii muzeului prin imposibilitatea angajării personalului de pază şi supraveghere!! Conflictul a fost aplanat prin intervenţia preşedintelui Hollande.

Muzeul Picasso dispune de cea mai bogată colecţie de lucrări a artistului din lume, fiind şi un centru de cercetări pentru specialiştii în istoria artelor plastice moderne şi a biografiilor celei mai complexe personalităţi artistice a secolului 20.

În acest weekend, în mod excepţional, accesul publicului este liber, urmând ca de marţi, 28 octombrie, muzeul să aibă program normal de vizitare. 

×