x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac aerian de proporții în Ucraina. Rachetele și dronele au vizat toate regiunile țării

Atac aerian de proporții în Ucraina. Rachetele și dronele au vizat toate regiunile țării

de Redacția Jurnalul    |    08 Ian 2024   •   17:15
Atac aerian de proporții în Ucraina. Rachetele și dronele au vizat toate regiunile țării
Sursa foto: Hepta

Ucraina este vizată de un atac aerian de proporții. Luni dimineață, sistemele de alarmă au pornit anunțând că numeroase rachete ar putea lovi în toată țara, potrivit Reuters.

Rușii au lansat luni un atac cu rachete în toată Ucraina, lovind unități rezidențiale și industriale și rănind mai multe persoane, au declarat oficialii ucraineni, potrivit Reuters.

În toată Ucraina a fost pornită alerta de raid aerian. Reprezentanții Forțelor Aeriene ucrainene susțin că țara este atacată cu rachete de croazieră și cu rachete balistice.

„Inamicul atacă orașe pașnice”, a declarat Oleksandr Vilkul, primarul orașului Krivoi Rog, din sudul Ucrainei.

Vilkul a spus că informațiile complete despre amploarea pagubelor vor fi dezvăluite la finalul atacului.

Anatoliy Kurtiev, secretarul consiliului orașului Zaporojia de sud-est, a anunțat pe Telegram că în urma unui atac cu rachete sunt răniți, dar nu a oferit detalii suplimentare.

Cel puțin o femeie a fost rănită într-un atac asupra celui de-al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, Harkov, a declarat primarul Ihor Terekhov tot pe Telegram. El a spus că au fost lovite mai multe instalații industriale, rezultatul fiind un incendiu de proporții.

Cinci explozii au fost auzite în orașul Zaporojia, a spus guvernatorul regional Yuriy Malashko, și cel puțin două persoane au fost rănite.

„Rachetele au lovit zonele rezidențiale”, a spus Malaskho pe Telegram.

Oficialii militari ai Ucrainei din alte orașe, inclusiv Dnipropetrovsk și Hmelnițki, au declarat și ei că orașele lor sunt supuse unui „atac masiv cu rachete” din partea Rusiei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ucraina atac aerian