x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac de amploare în Ucraina. Rusia a lansat circa 40 de rachete și drone

Atac de amploare în Ucraina. Rusia a lansat circa 40 de rachete și drone

de Redacția Jurnalul    |    13 Ian 2024   •   14:00
Atac de amploare în Ucraina. Rusia a lansat circa 40 de rachete și drone
Sursa foto: Hepta

Ucraina a suferit un amplu atac cu rachete rusești în primele ore ale zilei de sâmbătă, în timp ce apărarea sa antiaeriană a reușit să doboare o proporție mult mai mică de rachete decât de obicei, relatează Reuters.

Potrivit forțelor aeriene ucrainene, Rusia a lansat 37 de rachete și trei drone. Opt rachete au fost doborâte, au precizat forțele aeriene ucrainene într-o declarație pe rețelele de socializare.

Purtătorul de cuvânt al forțelor aeriene a declarat la începutul acestei săptămâni că Ucraina suferă acum de un deficit de rachete de apărare aeriană. Nu a fost foarte clar dacă acest lucru sau orice alt factor a fost motivul ratei scăzute de lovituri.

Majoritatea tipurilor de rachete folosite peste noapte au fost de tip balistic cu deplasare extrem de rapidă, a sursa. Acestea sunt mult mai greu de doborât.

„Trebuie remarcat faptul că mai mult de 20 dintre toate armele enumerate, care nu au fost incluse în numărul celor doborâte, nu și-au atins țintele ca urmare a contramăsurilor active ale războiului electronic”, se arată în comunicat.

Nu au existat detalii privind țintele atacului.

Apărarea aeriană a doborât rachete rusești în cel puțin cinci regiuni din Ucraina, potrivit oficialilor locali din provinciile respective.

Marele oraș Dnipro, din sud-estul țării, a fost lovit, a declarat guvernatorul local, de asemenea fără a oferi detalii cu privire la ce a fost lovit.

Poliția din regiunea nordică Cernihiv a postat o fotografie a unui crater mare făcut de o rachetă doborâtă.

„Ca urmare a faptului că au fost lovite de resturile unei rachete inamice, mai multe case private și clădiri nerezidențiale au fost avariate, o clădire a fost practic distrusă”, a scris poliția. Nicio persoană nu a fost rănită, dar un câine a fost ucis, a precizat poliția.

×
Subiecte în articol: ucraina razboi Rusia rachete