x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac armat în Las Vegas: cinci oameni au fost ucişi

Atac armat în Las Vegas: cinci oameni au fost ucişi

09 Iun 2014   •   07:42
Atac armat în Las Vegas: cinci oameni au fost ucişi

Trei persoane, printre care şi doi poliţişti, au fost ucişi duminică într-un atac armat de la Las Vegas comis de un cuplu care apoi s-a sinucis.

Şeriful din Las Vegas, Douglas Gillespie, a declarat duminică seara, în cadrul unei conferinţe de presă, că doi poliţişti - Alyn Beck, 42 de ani, şi Igor Soldo, 32 de ani - au fost împuşcaţi mortal în timp ce luau masa într-o pizzerie din oraş.

Cei doi atacatori, un bărbat şi o femeie, s-au deplasat apoi într-un supermarket Walmart din apropiere, unde au mai ucis o persoană, iar apoi s-au sinucis.

Un prim apel la poliţia locală a fost efectuat la ora locală 11.22 (18.22 GMT), acesta anunţând atacul asupra celor doi poliţişti. Al doilea apel s-a făcut cinci minute mai târziu, anunţându-se focuri de armă în supermarket.

Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi a avut loc un schimb de focuri, dar se pare că femeia din cuplul de atacatori l-a împuşcat mortal pe partenerul ei, iar apoi s-a sinucis.

"Nu ştim ce a provocat acest eveniment", a adăugat responsabilul citat, vorbind de o "zi tragică" pentru oraşul Las Vegas.

Mai multe media locale au informat că atacatorii au strigat că "este începutul unei revoluţii" când au tras asupra poliţiştilor în pizzerie, însă poliţia nu a confirmat aceste informaţii.

Prezenţa poliţienească a fost "dublată" în regiune de pe durata anchetei, pentru a verifica dacă nu este vorba despre un atac organizat, a adăugat şeriful din Las Vegas.

Pe contul său de Twitter, primarul oraşului, Carolyn Goodman, a cerut ca drapelele să fie coborâte în bernă pentru omagierea victimelor. La rândul său, guvernatorul statului, Brian Sandoval, s-a declarat "bulversat" de tragicul eveniment.

×
Subiecte în articol: atac armat las vegas politisti morti