x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac armat în Parlamentul cecen: Cel puţin patru oameni ar fi fost ucişi (Video)

Atac armat în Parlamentul cecen: Cel puţin patru oameni ar fi fost ucişi (Video)

19 Oct 2010   •   00:00

Un atac sinucigaş urmat de un schimb de focuri a avut loc, în această dimineaţă, în Parlamentul din Cecenia. Potrivit unor surse citate de Interfax, există date care indică faptul că cel puţin patru persoane şi-ar fi pierdut viaţa, iar atacatorii ar fi luat mai mulţi ostatici.

UPDATE: Toţi combatanţii rebeli care au atacat Parlamentul cecen au fost ucişi de forţele guvernamentale, a afirmat o sursă din cadrul poliţiei acestei republici instabile din Caucazul rus, citată de Interfax, relatează Mediafax.

"Parlamentul a fost luat cu asalt. Au fost luaţi ostatici. Mai mulţi membri ai serviciului de securitate al Parlamentului au fost ucişi. Nu se ştie câţi. Un asistent al preşedintelui Parlamentului a fost rănit", a declarat acest purtător de cuvânt.

Atacul s-ar fi soldat deja cu patru morţi, potrivit Interfax, citată de Mediafax.

"O operaţiune este în curs", a precizat aceeaşi sursă, în timp ce mai multe focuri de armă au fost auzite în zonă la scurt timp după ora 06.00 GMT (09.00 ora României), potrivit martorilor oculari.

Forţele speciale cecene au blocat accesul în Parlament, iar preşedintele Ramzan Kadîrov conduce operaţiunea de eliberare a clădirii, potrivit agenţiei RIA Novosti.

Conform agenţiei Interfax, care citează o sursă din cadrul forţelor de ordine ruseşti, preşedintele Parlamentului cecen, Dukuvaha Abdurahmanov, se află în clădirea ocupată de rebeli.

Această operaţiune este cea mai spectaculoasă din Cecenia de la atentatul comis de rebelii islamişti în august împotriva satului preşedintelui acestei republici din Caucazul rus, Ramzan Kadîrov.

Ministrul rus de Interne, Raşid Nurgaliev, se află în acest moment la Groznîi, potrivit unei surse din cadrul forţelor de ordine ruse de la Moscova, citate de Interfax.

După primul război cecen (1994-1996) dintre forţele ruse şi separatişti, rebeliunea s-a islamizat progresiv şi a depăşit frontierele cecene, pentru a se transforma la jumătatea anilor 2000 într-o mişcare islamistă armată activă în tot Caucazul de Nord.

Republicile din această regiune montană din sudul Rusiei sunt aproape zilnic teatrul unor atacuri, ambuscade sau atentate.

×
Subiecte în articol: externe