x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac armat cu 21 de victime la parada Kansas City Chiefs, câștigătoarea Super Bowl. Printre răniți sunt și copii. Update: O persoană a decedat

Atac armat cu 21 de victime la parada Kansas City Chiefs, câștigătoarea Super Bowl. Printre răniți sunt și copii. Update: O persoană a decedat

15 Feb 2024   •   00:04
Atac armat cu 21 de victime la parada Kansas City Chiefs, câștigătoarea Super Bowl. Printre răniți sunt și copii. Update: O persoană a decedat
Sursa foto: X

Mai multe persoane au fost lovite de focuri de armă în Kansas City, Missouri, miercuri, în apropierea emblematicei Union Station, unde avea loc parada și celebrarea victoriei la Super Bowl pentru echipa Kansas City Chiefs, a anunțat poliția, citată de Reuters.

Update 3: Cel puțin o persoană a fost ucisă și alte 21 au fost rănite, inclusiv mai mulți copii.

Autoritățile din Kansas City, Missouri , au declarat că trei suspecți au fost arestați.

Dintre răniți, 11 copii sunt tratați la Children's Mercy Kansas City, nouă dintre ei pentru răni prin împușcătură. Minorii au vârste cuprinse între șase și 15 ani. Acolo este tratat și un adult care este părintele unuia dintre copii.

Update 2: Șeful poliției din Kansas City, Stacey Graves, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că o persoană este moartă și până la 15 au fost rănite.

Update 1: Una dintre victimele atacului a decedat. 

Numele victimei este Lisa Lopez-Galvan, potrivit unei postări făcute pe o rețea socială de stația KKFI, la care femeia lucra.

"Cu tristețe profundă și cu inima grea, anunțăm comunitatea noastră că DJ-ul Lisa Lopez, gazda emisiunii Taste of Tejano, și-a pierdut viața", a menționat sursa citată. 

Știre inițială:

Starea victimelor nu a fost clarificată imediat. Două persoane înarmate au fost reținute, a precizat poliția. Citând autoritățile, postul local de televiziune KSHB 41 a raportat 10 victime în incident, inclusiv mai mulți copii, dar nu se știe încă dacă toate acestea au suferit răni prin împușcare sau alte răni.

Cinci persoane rănite au fost transportate de la Union Station la spitalul University Health din Kansas City, potrivit purtătorului de cuvânt Keith King. Acesta a spus că nu există informații despre natura sau amploarea rănilor.

Spitalul Children's Mercy Kansas City , a primit de asemenea pacienți în urma incidentului, dar nu a putut oferi un număr, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, Lisa Augustine.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"S-au tras focuri de armă la vest de Union Station, lângă garaj, și mai multe persoane au fost lovite", a declarat poliția din Kansas City pe platforma de socializare X. "Am luat în custodie două persoane înarmate pentru mai multe investigații".

Un videoclip postat de martori oculari pe platformele de socializare a arătat în fața gării un grup de zeci de polițiști în uniformă, cu armele scoase, alergând în clădire în timp ce zeci de trecători fugeau în direcția opusă.

Union Station, o clădire Beaux Arts veche de 109 ani, care a servit cândva ca un important nod feroviar al SUA pentru traficul de pasageri și marfă, găzduiește astăzi un muzeu și atracții, precum și un terminal pentru serviciul de pasageri Amtrak.

×
Subiecte în articol: Kansas City Chiefs atac armat raniti