x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Atac" în desfăşurare împotriva unei reprezentanţe ONU din Herat

"Atac" în desfăşurare împotriva unei reprezentanţe ONU din Herat

23 Oct 2010   •   00:00

Reprezentanţa ONU din Herat, în vestul Afganistanului, a fost atacată sâmbătă de persoane înarmate, dar niciun angajat al Naţiunilor Unite nu a fost rănit, a anunţat un purtător de cuvânt, citat de AFP.

"A fost un atac împotriva biroului nostru", a declarat Henri Burgard, un purtător de cuvânt al ONU la Herat, care se afla în oraş dar nu în birou în momentul atacului.

"A priori, mai rămâne să găsim elementele care au atacat. Mai sunt doi sau trei atacatori pe care trebuie să îi găsim", a subliniat Burgard, contactat prin telefon.

"Nu sunt victime, nu sunt răniţi, angajaţii noştri sunt în buncăr. Au fost tiruri de rachetă sau de mortier împotriva biroului, apoi tiruri de mitralieră", a explicat el.

Potrivit purtătorului de cuvânt, aproximativ 20 de persoane - angajaţi internaţionali, şoferi şi gardieni - se aflau în birou în momentul atacului.

Un purtător de cuvânt al ONU la Kabul, Dan McNorton, declarase anterior că un "incident" este în curs dar că "situaţia nu este foarte clară pentru moment".

Purtătorul de cuvânt al Ministerului afgan de Interne, Zemaray Bashary, a confirmat că a avut loc un atac. "Nu mai sunt lupte", a subliniat Bashary fără alte precizări.

Cel puţin o explozie şi focuri de armă au fost auzite de un jurnalist al AFP la Herat. Uşa de intrare a biroului a fost distrusă, iar rămăşiţele unei maşini zăceau în această zonă, a constatat jurnalistul.


×
Subiecte în articol: externe