x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac nocturn cu drone asupra Kievului

Atac nocturn cu drone asupra Kievului

de Redacția Jurnalul    |    25 Iul 2023   •   09:45
Atac nocturn cu drone asupra Kievului
Sursa foto: Hepta

Rusia a lansat un atac nocturn cu drone asupra Kievului, au anunțat marți autoritățile locale, adăugând că toate dronele au fost doborâte. Primele informații nu indică pagube sau victime, potrivit AFP.

Atacul vine la o zi după ce Rusia a avertizat că va lua "măsuri dure" după un atac cu drone asupra Moscovei, la aproximativ 500 de kilometri de Ucraina.

Rusia "a atacat Kievul cu drone", a declarat Sergiy Popko, șeful administrației militare a orașului Kiev, pe Telegram, fără a preciza câte sau de unde au fost lansate.

"Alerta aeriană a durat 3 ore... Toate țintele aeriene au fost detectate și distruse în apropierea Kievului", a precizat acesta.

"Potrivit informațiilor din acest moment, nu au existat victime sau distrugeri în capitală".

Forțele aeriene au emis, de asemenea, alerte de atacuri cu drone în regiunile sudice Odesa și Mikolaiev, care au în comun o parte din coasta ucraineană a Mării Negre.

În aceste regiuni se află infrastructura portuară pe care Moscova a atacat-o în mod regulat cu drone și rachete de când a a decis să renunţe la acordul care facilita transportul cerealelor din Ucraina.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: atac drone kiev