x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atacatorul din Finlanda, solicitant de azil ce dorea să atace în special femeile

Atacatorul din Finlanda, solicitant de azil ce dorea să atace în special femeile

19 Aug 2017   •   18:00
Atacatorul din Finlanda, solicitant de azil ce dorea să atace în special femeile

Marocanul de 18 ani acuzat că a ucis două persoane şi a rănit alte opt în Finlanda, vineri, este un solicitant de azil ce dorea să atace în special femei, a anunţat sâmbătă poliţia finlandeză, informează AFP. 

"Credem că atacatorul viza în special femei, însă bărbaţi au fost răniţi după ce au încercat să apere aceste femei", a declarat comisarul Christa Granroth, de la Biroul Naţional de Anchetă din Finlanda, în timpul unei conferinţe de presă. 

Două femei finlandeze au fost ucise în atacul de la Turku (sud-vest), considerat terorist de autorităţile din Finlanda. Alte opt persoane au fost rănite, dintre care şase femei şi doi bărbaţi. 

"Un bărbat a fost rănit încercând să ajute o altă victimă, iar un altul a încercat să-l oprească pe atacator", a precizat Christa Granroth. 

Autorităţile finlandeze au precizat, de asemenea, că printre cei opt răniţi erau un cetăţean italian, unul britanic şi unul suedez (şi nu doi cum s-a anunţat mai devreme sâmbătă). 

Poliţia l-a arestat pe suspect cu câteva minute după atac, rănindu-l cu foc de armă în picior. El a fost identificat ca fiind un cetăţean marocan de 18 ani, solicitant de azil în Finlanda în 2016.

AGERPRES

×