x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atacul asupra Capitoliului: Șeful de personal al lui Donald Trump găsit vinovat

Atacul asupra Capitoliului: Șeful de personal al lui Donald Trump găsit vinovat

15 Dec 2021   •   09:28
Atacul asupra Capitoliului: Șeful de personal al lui Donald Trump găsit vinovat

Camera Reprezentanților din SUA îl consideră vinovat pe Mark Meadows de sfidare întrucât a refuzat să coopereze la ancheta privind asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021. Acesta a fost șef de personal al ex-președintelui Donald Trump, scrie Reuters.

Astfel, cu 222 de voturi pentru, dintre care 220 ale democraților și 2 ale republicanilor, și 208 împotrivă, Camera Reprezentanților a votat inculparea lui Mark Meadows. Și Comisia de anchetă, formată pentru a stabili rolul administrației Trump în atacul asupra Capitoliului, a votat în unanimitate inculparea acestuia. 

Dosarul va ajunge la Departamentului Justiţiei. Meadows ar putea fi condamnat la circa un an de închisoare.

Acesta are 62 de ani și a acceptat, inițial, să răspundă citației și să depună mărturie în fața Comisiei dar apoi s-a răsgândit. Cu toate acestea, a oferit anchetatorilor documente oficiale, mailuri, sms-uri. 
"SMS-urile şi e-mailurile lui Mark Meadows arată implicarea ssa în pregătirea atacului din 6 ianuarie", a spus congresmanul democrat, Jamie Raskin.

Totodată, și republicana Liz Cheney a dezvăluit mesaje trimise pe 6 ianuarie lui Meadows de către Donald Trump Jr, fiul fostului președinte, şi de către personalităţi ale postului tv Fox News, care îl îndemnau să-i solicite preşedintelui să le ceară atacatorilor să se retragă. 

Donald Trump a fost supus procedurii de impeachment în Camera Reprezentanţilor şi acuzat de incitare la insurecţie, dar Senatul l-a achitat.

Atacul de la Capitoliu s-a soldat cu 4 morți dintre manifestanți, un polițist a decedat ulterior din cauza rănilor, sute de polițiști au fost răniți ar 4 s-au sinucis.



 

×