x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atacul sinucigaş de la Bagdad a fost comis de un olandez, Abu Abdallah al-Hollandi, membru al Statului Islamic

Atacul sinucigaş de la Bagdad a fost comis de un olandez, Abu Abdallah al-Hollandi, membru al Statului Islamic

13 Noi 2014   •   16:47
Atacul sinucigaş de la Bagdad a fost comis de un olandez, Abu Abdallah al-Hollandi, membru al Statului Islamic
Sursa foto: Atacul sinucigaş de la Bagdad a fost comis de un olandez, Abu Abdallah al-Hollandi, membru al Statului Islamic

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a afirmat că unul dintre luptătorii săi de cetăţenie olandeză a comis atacul sinucigaş de miercuri de la cartierul general al poliţiei de la Bagdad, potrivit unui comunicat difuzat joi de SI pe Internet, informează AFP.

"Abu Abdallah al-Hollandi" a comis atacul prin detonarea centurii sale explozive, a precizat grupul care a revendicat numeroasele atacuri sângeroase împotriva forţelor de poliţie şi a comunităţii şiite din ultimele luni în Irak.

Responsabili irakieni au declarat miercuri că atacul împotriva cartierului general a fost precedat de explozia unei maşini capcană într-un sector din apropiere şi că în cele două atacuri au fost ucise în total 11 persoane şi alte 23 au fost rănite.

Gruparea Statul Islamic a lansat în luna iunie o vastă ofensivă în Irak cucerind teritorii întinse la nord şi vest de Bagdad. Capitala irakiană este aproape zilnic ţinta unor atacuri sângeroase, în pofida desfăşurării unor importante forţe de securitate şi a instituirii unor baraje rutiere.

×