x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noapte agitată în Zaporojia. Ucrainenii susțin că au respins mai multe atacuri aeriene și terestre

Noapte agitată în Zaporojia. Ucrainenii susțin că au respins mai multe atacuri aeriene și terestre

de Redacția Jurnalul    |    20 Feb 2024   •   14:45
Noapte agitată în Zaporojia. Ucrainenii susțin că au respins mai multe atacuri aeriene și terestre
Sursa foto: Hepta

Ucrainenii susțin că au respins mai multe atacuri aeriene și terestre ale rușilor. Acestea au avut loc în noaptea de luni spre marți la Zaporojia. În zonă, rușii au mobilizat numeroase trupe.

Reprezentanții Forțele armate ale Ucrainei au declarat că au respins atacurile rușilor împotriva regiunii din sud-estul țării. Ei au descris evenimentele din ultimele ore drept o noapte „dificilă”, potrivit CNN.

„Noaptea trecută a fost dificilă. Toate atacurile din sectorul Zaporojia au fost respinse. Rușii au fost distruși. Situația este sub control", a anunțat marți Comandamentul Operațional Vest al Ucrainei pe Telegram.

Forțele aeriene ucrainene au anunțat tot marți că au fost atacate peste noapte de două rachete ghidate antiaeriene S-300 sau S-400, o rachetă de avion dirijată și 23 de drone de atac.

Toate dronele au fost doborâte în regiunile Harkov, Poltava, Kirovohrad, Dnipro, Zaporojia, Herson și Nikolaiv.

Pe frontul de sud al Ucrainei, atât surse rusești, cât și ucrainene vorbesc despre o masivă aglomerare rusă în regiunea Zaporojia. Este locul unde Kievul a încercat să lanseze o contraofensiva vara trecută. Potrivit surselor, rușii au adunat o forță de 50.000 de militari lângă Zaporojia.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Zaporojia drone de atac Ucraina