x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE - Românul dat dispărut în Afganistan, în urma atentatului din Kabul, este MORT

UPDATE - Românul dat dispărut în Afganistan, în urma atentatului din Kabul, este MORT

02 Iul 2013   •   08:23
UPDATE - Românul dat dispărut în Afganistan, în urma atentatului din Kabul, este MORT
UPDATE 11:28 - Românul dat dispărut în această dimineaţă în Afganistan este mort. "Referitor la situaţia celor doi cetăţeni români, victime ale atentatului care a avut loc în această dimineaţă la Kabul, Afghanistan, Ministerul Afacerilor Externe informează că,  în urma finalizării procedurilor specifice, misiunea diplomatică a României la Kabul a confirmat oficial decesul cetăţeanului român, dat dispărut în urma atentatului.

Cel de-al doilea cetăţean român este rănit şi se află, în continuare, sub îngrijire medicală, starea de sănătate fiind stabilă.

Ministerul Afacerilor Externe a comunicat informaţiile, atât cu privire la cetăţeanul român decedat, cât şi cu privire la cel rănit, către autorităţile române competente, în vederea contactării şi informării familiilor acestora. Misiunea diplomatică a României se află în contact permanent cu autorităţile locale şi aliate, fiind pregătită să acorde asistenţa consulară necesară, în baza competenţelor legale", se arată în comunicatul MAE.
-------------------------------------------------

Doi români se află printre victimele unui atentat care a avut loc la Kabul, conform ministerului de Externe. Unul dintre ei este rănit, iar celălalt este dat dispărut. Românul rănit se află acum sub îngrijire medicală. În urma atentatului, şapte persoane au murit.

Potrivit MAE, cei doi români sunt angajaţi la o firmă internaţională care deserveşte o bază logistică din Kabul.

"Cu privire la atentatul care a avut loc marţi, 2 iulie 2013, ora 4.30 (ora locală), la Kabul, în Afghanistan, Ministerul Afacerilor Externe informează că, potrivit datelor cunoscute la acest moment, doi cetăţeni români, personal civil, se numără printre victimele atacului. Cei doi cetăţeni români sunt angajaţi, pe bază de contract, la o firmă internaţională care deserveşte o bază logistică din capitala afghană. Din informaţiile încă neconfirmate oficial, rezultă că unul dintre cetăţenii români a fost rănit şi se află acum sub îngrijire medicală iar cel de al doilea este dat dispărut", se arată într-un comunicat transmis de MAE.

Atacul comis marţi dimineaţa la Kabul de combatanţi kamikaze împotriva unei societăţi de transport străine care lucrează cu ISAF, forţa NATO în Afganistan, s-a soldat cu cel puţin 7 morţi, a comunicat poliţia capitalei afgane.

"Patru paznici nepalezi, un paznic afgan şi doi civili afgani au fost ucişi în atac", a declarat pentru AFP şeful poliţiei din Kabul, Mohammad Ayoub Salangi, precizând că toţi atacatorii - în jur de trei persoane - au fost ucişi.

Potrivit primelor constatări, în jurul orei 04h30 locală (00h00 GMT), un camion încărcat cu explozibil a fost aruncat în aer în faţa intrării unui complex industrial, făcând un crater enorm. O confruntare corp la corp şi un schimb de focuri a opus apoi paznicii şi doi-trei kamikaze timp de 40 de minute.

Un nor gros de de fum se ridică deasupra zonei atacului care a distrus complet o parte din intrarea unei clădiri.

Atacul nu a fost revendicat încă, dar rebelii talibani care luptă împotriva guvernului de la Kabul şi a forţei NATO conduse de SUA trimit regulat comandouri sinucigaşe în capitala afgană.

×