x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ATENTAT CU BOMBĂ la Cairo, înainte de deschiderea secţiilor de votare pentru un referendum constituţional

ATENTAT CU BOMBĂ la Cairo, înainte de deschiderea secţiilor de votare pentru un referendum constituţional

14 Ian 2014   •   09:02
ATENTAT CU BOMBĂ la Cairo, înainte de deschiderea secţiilor de votare pentru un referendum constituţional

Un atentat cu bombă artizanală a vizat marţi dimineaţa un tribunal din Cairo, fără a se înregistra morţi sau răniţi, cu două ore înainte de deschiderea secţiilor de votare pentru un referendum constituţional, a declarat un oficial al Ministerului de Interne egiptean, informează AFP, citată de Agerpres.

În cartierul Imbaba, din sud-vestul capitalei Cairo, ferestrele tribunalului au fost sparte de suflul exploziei iar faţada clădirii a fost grav avariată, a declarat un jurnalist AFP. În apropiere, un magazin a fost avariat, iar ferestrele clădirilor de locuinţe din apropiere au fost şi ele spulberate din cauza exploziei.

După explozie, zeci de persoane s-au adunat în faţa tribunalului, fluturând poze cu generalul Abdel Fattah al-Sissi, vicepremier, ministru al apărării, şeful armatei şi mână forte a ţării.

Numărul atacurilor a crescut în ţară de la destituirea la începutul lunii iulie a preşedintelui islamist Mohamed Morsi de către armată.

La înlăturarea sa, armata a mandatat autorităţile interimare să conducă un proces de 'tranziţie democratic', a cărui primă etapă este referendumul privind noua Constituţie.

Circa 53 de milioane de egipteni sunt chemaţi marţi şi miercuri la urne pentru acest scrutin, considerat de unii analişti ca fiind de asemenea un pas către consolidarea puterii comandantului armatei, Abdel Fattah al-Sissi.

×