x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Au fost publicate fotografiile teroriştilor de la hotelul Radisson Blu, din Bamako

Au fost publicate fotografiile teroriştilor de la hotelul Radisson Blu, din Bamako

23 Noi 2015   •   15:52
Au fost publicate fotografiile teroriştilor de la hotelul Radisson Blu, din Bamako

Autorităţile din Mali au publicat luni fotografii în care apar un bărbat şi o femeie care ar fi contribuit la planul de atacare a unui hotel din capitala Bamako, atac în care au fost ucise 21 de persoane, între care şi doi atacatori, potrivit televiziunii de stat maliene, relatează Reuters.

Este pentru prima dată când autorităţile au afirmat că caută complici la atacul din 20 noiembrie comis de militanţi islamişti la hotelul Radisson Blu din capitala Bamako şi care s-a încheiat cu descinderea unor trupe de comando maliene.

'Sunt persoane suspectate de legături cu doi terorişti (care au atacat hotelul)', a declarat o sursă sub rezerva anonimatului.

Procurorul şef Boubacar Sidiki Samake, care conduce echipa de anchetă, a afirmat că autorităţile au recuperat obiecte care vor ajuta mai mult la descoperirea modului în care a fost comis atacul.

'Am descoperit telefoane asupra celor doi atacatori şi puşti automate', a declarat el pentru postul de radio.

Frontul de Eliberare Massina, care a fost acuzat de violenţe anterioare în sudul statului Mali, a devenit duminică al treilea grup care a revendicat atacul. Gruparea jihadistă Al Mourabitoun şi Al Qaida din Magrebul Islamic (AQIM) au revendicat deja atacul.

Hotelul Radisson Blu din Bamako a fost atacat la 20 noiembrie de bărbaţi înarmaţi care au luat ostatici pentru câteva ore circa 170 de clienţi şi angajaţi. Forţele maliene au fost ajutate în intervenţia la faţa locului de forţele speciale franceze şi de agenţi ai SUA şi ai Misiunii ONU din Mali.

×