x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Au sfidat moartea mai bine de două luni de zile

Au sfidat moartea mai bine de două luni de zile

13 Oct 2010   •   00:00

La începutul lunii august, 33 de ortaci au rămas blocaţi în mina San Jose din Chile, la o adâncime de peste 600 de metri. Ei au avut norocul să ajungă într-un sector unde dispuneau de aer şi rezerve de hrană şi apă. După câteva zile de tensiune, minerii au stabilit contactul cu cei de la suprafaţă care le-au putut trimite ajutoare.



Pentru suferinţele îndurate, dar şi pentru ignoranţa autorităţilor care a dus la accident, minerii vor primi, fiecare, despăgubiri de 150.000 de euro.

De-a lungul celor 69 de zile, minerii au primit hrană, apă şi medicamente, iar comunicarea a fost îmbunătăţită datorită sondării până la cavitatea în care au reuşit să se adăpostească.

Echipele de salvare şi autorităţile sunt impresionate de rezistenţa de care dau dovadă cei 33 de bărbaţi. Mineri, s-au organizat şi şi-au raţionalizat puţinele provizii pe care le aveau pentru a supravieţui până când vor fi salvaţi.

Lupta pentru supravieţuire a celor 33 a strâns mesaje de sprijin din întreagă lume, inclusiv de la Papa Benedict, de la şefi de state, de la actori sau de la mari fotbalişti ai lumii.

×
Subiecte în articol: externe