x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Canberra a ridicat nivelul de alertă teroristă. Premierul australian se teme de un posibil atentat

Canberra a ridicat nivelul de alertă teroristă. Premierul australian se teme de un posibil atentat

12 Sep 2014   •   08:23
Canberra a ridicat nivelul de alertă teroristă. Premierul australian se teme de un posibil atentat

Australia, angajată alături de americani în lupta împotriva Statului Islamic, a ridicat vineri nivelul său de alertă în faţa ameninţării teroriste reprezentată de luptători australieni jihadişti care se întorc din Irak şi Siria, informează AFP, citată de Agerpres.

Pentru prima dată din 2003, Canberra a ridicat nivelul său de alertă de la "mediu" la "ridicat", ceea ce înseamnă, că fără să fie neapărat iminent, un atac terorist este posibil.

"Unele persoane au intenţia şi capacitatea de a organiza atentate aici în Australia", a afirmat primul ministru Tony Abbot, în cadrul unei conferinţe de presă.

Miercuri, poliţia federală şi forţe de ordine din statul Queensland au efectuat percheziţii la sediul centrului islamic iQraa, situat într-o suburbie sudică a Brisbane. Ca urmare, doi bărbaţi au fost arestaţi sub suspiciunea de implicare în "racolarea, organizarea şi finanţarea de persoane trimise în Siria pentru a participa la confruntări armate". În aceeaşi zi, ministrul imigraţiei şi de protecţie a frontierelor Scott Morrison a anunţat planurile de înăsprire în mod semnificativ a controlului securităţii în aeroporturile din ţară.

×