x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Americanii nemulțumiți de Obama vor să se mute în Australia „cu președinte creștin”. Cum le răspund australienii

Americanii nemulțumiți de Obama vor să se mute în Australia „cu președinte creștin”. Cum le răspund australienii

de Robert Veress    |    09 Noi 2012   •   15:34
 Americanii nemulțumiți de Obama vor să se mute în Australia „cu președinte creștin”. Cum le răspund australienii
Kristen Neel, o tânără de 18 ani din Statele Unite, și-a atras un potop de critici și batjocorituri, după ce a anunțat, pe rețeaua de socializare Twitter, că se mută în Australia, în urma rezultatului alegerilor prezidențiale. Problema nu a fost anunțul, în sine, ci motivul alegerii Australiei: „Președintele lor este creștin și respectă ceea ce promite”. Or, Australia nu are președinte, ci este condusă de o femeie prim-ministru, care este și atee. Drept care, tweet-ul a devenit viral, stârnindu-i pe mulți australieni, care n-au luat-o în derâdere doar pe Kristen (unii au sfătuit-o să evite Australia, să aleagă, în schimb, Antarctica), ci pe americani, în general. Ziaristul australian Mark Furler (The Chronicle) a punctat „Pentru mulți americani, Australia și Austria sunt cam același lucru. Țin minte reacția unei chelnerițe din State, care m-a întrebat de unde sunt. Când i-am răspuns că din Australia, a replicat: Și ai de mers mult cu mașina până acolo?”
Deși mulți i-au sărit în apărare și chiar au anunțat că se mută și ei la antipozi, Kristen și-a șters contul de Twitter după „tsunami-ul” pe care l-a strârnit prin ignoranța ei.  

×