x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Austria va introduce o taxă asupra giganţilor din domeniul digital, anunţă cancelarul Kurz

Austria va introduce o taxă asupra giganţilor din domeniul digital, anunţă cancelarul Kurz

29 Dec 2018   •   14:16
Austria va introduce o taxă asupra giganţilor din domeniul digital, anunţă cancelarul Kurz

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a anunţat sâmbătă că ţara sa va introduce o taxă asupra giganţilor din domeniul digital, după ce Franţa a comunicat aplicarea unei măsuri similare de la 1 ianuarie şi în contextul discuţiilor privind adoptarea unei taxe pe economia digitală la nivelul Uniunii Europene, transmite AFP.

'Nu este decât justiţie ca giganţii digitali care activează în Europa să-şi plătească partea corectă de impozite. Pe lângă o dispoziţie la nivelul Uniunii Europene, noi vom acţiona la nivel naţional', a declarat Kurz, potrivit unui comunicat.

'Vom introduce o taxă digitală în Austria', a precizat cancelarul, notând că statele membre ale UE sunt ' de acord în principiu asupra necesităţii unei astfel de taxări'.

'Obiectivul este clar: este vorba despre a taxa firmele care obţin venituri colosale online, pentru care nu plătesc practic niciun impozit, cum se întâmplă cu Facebook şi Amazon', a arătat Kurz.

El a precizat că ministrul de finanţe, Hartwig Loeger, va avea sarcina 'de a elabora detaliile şi punerea în aplicare' a viitoarei taxe, 'a cărei funcţionare o va prezenta la începutul lui ianuarie'.

Taxa va intra în vigoare în cadrul reformelor fiscale avute în vedere de guvern pentru 2020.

În UE, companiile digitale plătesc în medie 9% impozite, faţă de 23% în cazul altor firme, potrivit comisarului european pentru concurenţă, Margrethe Vestager.AGERPRES

×
Subiecte în articol: Sebastian Kurz