x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Autorităţile din Insulele Cayman, în lupta cu iguanele

Autorităţile din Insulele Cayman, în lupta cu iguanele

11 Feb 2019   •   17:51
Autorităţile din Insulele Cayman, în lupta cu iguanele

Deşi în ultimele trei luni aproximativ 400.000 de iguane verzi invadatoare au fost exterminate în Insulele Cayman, mai sunt încă 1 milion de exemplare ce trebuie eradicate, potrivit Departamentului Mediului din acest arhipelag care aparţine Marii Britanii, relatează EFE. 

Potrivit departamentului, aceste iguane sunt o mare ameninţare pentru agricultură şi habitatul speciilor native din această ţară insulară. DOE a raportat că 400.000 de iguane au fost exterminate în împrejurimile capitalei George Town. 

Pentru a atinge însă ţinta de un milion s-au înscris peste 100 de vânători pentru a putea eradica aceste reptile. 

În urmă cu două luni, autorităţile au anunţat că peste 300 de persoane, bărbaţi şi femei, înarmaţi cu bâte, macete şi puşti cu aer comprimat au căutat prin tufişuri pentru a găsi şopârlele. 

Potrivit DOE, vânătorii sunt plătiţi cu 4,50 de dolari pentru fiecare iguană exterminată, o sumă ce ar putea creşte la 5 dolari dacă realizează această sarcină lunar şi având va ţintă un obiectiv anual de iguane stârpite. 

Iguanele nu se mai găsesc deja în locuri uşor accesibile şi este nevoie de profesionişti. Directorul Unităţii de Resurse Terestre al DOE, Fred Burton, a declarat că până la sfârşitul acestui an se vor investi 9 milioane de dolari pentru a elibera regiunea de aceste specii invadatoare. 

DOE notează că între anii 2014 şi 2017, populaţia de iguane verzi în Insulele Cayman a crescut de la 254.162 la peste 1 milion de exemplare. Numai în anul 2017 populaţia de iguane a crescut cu circa 200.000 de exemplare.. 

Hamlin Stephenson un rezident care şi-a cumpărat aici pământ şi are o fermă agricolă în care cultivă o gamă largă de legume a suferit pierderi serioase după ce "infanteria" de şopârle i-a ras toate plantaţiile de varză, cartofi şi de spanac. Doar okra, o legumă locală, şi roşiile au scăpat neatinse. 

Cu o puşcă cu aer comprimat în mână, Stephenson îşi supraveghează terenurile de mai multe ori pe zi. Într-o singură săptămână el a reuşit să omoare 1.600 de şopârle. 

Potrivit experţilor locali, iguanele verzi au ajuns în Insulele Cayman ca mascote în anii '80, însă unele exemplare au reuşit să fugă în zonele sălbatice unde s-au înmulţit. Altele au ajuns cu vapoarele din ţări unde erau endemice.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: iguane insulele cayman