x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Avioane miltare ruseşti au survolat spaţiul aerian ucrainean "în repetate rânduri"

Avioane miltare ruseşti au survolat spaţiul aerian ucrainean "în repetate rânduri"

26 Apr 2014   •   08:39
Avioane miltare ruseşti au survolat spaţiul aerian ucrainean "în repetate rânduri"

 Avioane aparţinând Rusiei au încălcat spaţiul aerian al Ucrainei "în repetate rânduri" în ultimele 24 de ore, a afirmat vineri un purtător de cuvânt al Pentagonului, citat de AFP.

 
"Pot să confirm că în ultimele 24 de ore, avioane ruseşti au încălcat în repetate rânduri spaţiul aerian ucrainean", a anunţat colonelul Steven Warren.
 
"Îndemnăm Rusia să ia imediat măsuri pentru detensionarea situaţiei", a adăugat Warren, care nu a oferit alte detalii cu privire la orele exacte când s-ar fi produs aceste incursiuni.
 
Secretarul american al Apărării, Chuck Hagel, a încercat să-l sune pe omologul său rus, Serghei Şoigu, pentru a discuta despre criza din Ucraina, însă Moscova nu a răspuns încă la solicitarea lui Hagel. în schimb, cel mai înalt grad militar american, generalul Martin Dempsey, i-a telefonat, joi, omologului său rus, Valeri Gherasimov, a declarat Warren, fără a preciza conţinutul conversaţiei.
 
Moscova, care săptămâna aceasta a ameninţat cu o intervenţie militară în Ucraina, pentru a-şi apăra interesele, a lansat manevre militare la frontiera cu Ucraina, însă neagă că a trimis militari pe teritoriul ucrainean.
 
Recţionând la acţiunile Moscovei, Washingtonul a trimis 600 de militari în Polonia şi ţările baltice.
 
Autorităţile prooccidentale de la Kiev afirmă că Rusia pregăteşte o invazie şi încearcă să destabilizeze situaţia politică din Ucraina, înainte de alegerile prezidenţiale anticipate din 25 mai.

×