x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Avioanele militare ruse, o amenințare la adresa aviației civile în Europa

Avioanele militare ruse, o amenințare la adresa aviației civile în Europa

17 Noi 2014   •   08:23
Avioanele militare ruse, o amenințare la adresa aviației civile în Europa

Zborurile avioanele militare ruse reprezintă o amenințare la adresa aviației civile europene, estimează secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, citat de agenția rusă de presă Ria Novosti.

'Forțele aeriene ruse și-au intensificat zborurile de-a lungul frontierelor NATO. Problema este că piloții ruși de multe ori nu-și deschid emițătoarele, nu dezvăluie planurile lor de zbor și nu sunt în contact cu controlorii de trafic aerian civili', a declarat Stoltenberg, într-un interviu acordat ziarului Telegraph.

'Acest fapt reprezintă un risc pentru aviația civilă și este o problemă, având în vedere intensificarea activității din partea forțelor aeriene ruse', a adăugat el.

În acest context, secretarul general al Alianței Nord-Atlantice a cerut Rusiei să respecte standardele de reglementare a zborurilor în spațiul aerian european.

Ministerul rus al Apărării rus a declarat anterior că toate zborurile forțelor sale aeriene sunt efectuate în strictă conformitate cu reglementările internaționale privind utilizarea spațiului aerian deasupra apelor neutre, fără a se încălca granițele altor state.


×