x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Avion al armatei ucrainene, DOBORÂT de separatişti la Lugansk. CNN: 49 de soldaţi ucraineni au fost ucişi (VIDEO)

Avion al armatei ucrainene, DOBORÂT de separatişti la Lugansk. CNN: 49 de soldaţi ucraineni au fost ucişi (VIDEO)

14 Iun 2014   •   08:28
Avion al armatei ucrainene, DOBORÂT de separatişti la Lugansk. CNN: 49 de soldaţi ucraineni au fost ucişi (VIDEO)

Un avion militar de transport Il-76 a fost doborât de separatişti sâmbătă dimineaţă, la Lugansk, în estul Ucrainei, mai multe persoane pierzându-şi viaţa, a anunţat Ministerul Apărării de la Kiev.

'Teroriştii au tras cinic şi în mod trădător cu o mitralieră de calibru mare şi au lovit avionul IL-76 al armatei ucrainene care transporta trupe şi urma să aterizeze pe aeroportul din Lugansk', se arată în comunicatul ministerului.

Un portal de ştiri din Ucraina scrie că 30 de soldaţi ar fi murit după ce avionul a fost lovit de o rachetă trasă de miliţiile proruse. Iar CNN, care citează surse din interiorul ministerului ucrainean al Apărării, susține că la bordul avionului se aflau 49 de persoane.

În document se precizează că la bordul avionului se aflau militari și echipamente. Ministerul prezintă condoleanţe familiilor 'soldaţilor ucişi' al căror număr nu a fost precizat. Lugansk este capitala uneia din cele două regiuni din estul Ucrainei unde are loc o insurecţie armată prorusă.



×
Subiecte în articol: ucraina prorusi separatisti prorusi lugansk