x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 200 de copii care au cerut azil Marea Britanie, dați dispăruți. „Ei sunt luați de pe stradă de traficanți”

200 de copii care au cerut azil Marea Britanie, dați dispăruți. „Ei sunt luați de pe stradă de traficanți”

de Redacția Jurnalul    |    24 Ian 2023   •   19:33
200 de copii care au cerut azil Marea Britanie, dați dispăruți. „Ei sunt luați de pe stradă de traficanți”
Sursa foto: Hepta

200 de copii care au ajuns în Marea Britanie cerând azil fără părinții lor, în ultimele 18 luni, sunt dați dispăruți, a declarat marți ministrul imigrației, Robert Jenrick.

13 dintre ei au sub 16 ani, iar una dintre ei este o fată, a declarat el în parlament, adăugând că sunt în majoritate albanezi.

Ziarul Observer a scris duminică faptul că tinerii solicitanți de azil au fost "răpiți" de bande criminale în fața hotelului lor din Brighton, în sudul Angliei.

"Copiii sunt literalmente ridicați din afara clădirii, dispar și nu sunt găsiți. Ei sunt luați de pe stradă de traficanți", a declarat pentru ziar o sursă care lucrează pentru contractorul guvernamental Mitie.

Poliția din Sussex a declarat că nu a primit niciun raport privind răpiri de persoane din hotelurile din Brighton, dar că a primit un raport privind doi copii cazați la unul dintre hoteluri care s-au urcat într-o mașină în apropiere în mai 2022.

"Vehiculul a fost oprit pe M25 (autostradă) și doi bărbați au fost arestați sub suspiciunea de intenție de a comite trafic de persoane", a precizat forța de ordine.

"Trei tineri pasageri au fost luați în grija Ministerului de Interne".

Jenrick a declarat că din iulie 2021 au existat "440 de cazuri de dispariție", în care solicitanții de azil nu s-au întors la hotelurile lor, unde stau în mod voluntar.

El a adăugat că a existat "o prezență semnificativă de securitate la hotel. Acești agenți de securitate sunt acolo pentru a proteja personalul și minorii și pentru a sesiza imediat orice activitate suspectă la poliția locală".

88% dintre dispariții implică cetățeni albanezi.

Peste 200.000 de cazuri de dispariție sunt înregistrate în fiecare an în centrele de îngrijire a copiilor din Anglia și Țara Galilor, potrivit cifrelor guvernamentale, citate de AFP.

(sursa: Mediafax)

×