x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Azil in Marea Britanie - Stresul, scuza pentru imigranti

Azil in Marea Britanie - Stresul, scuza pentru imigranti

15 Noi 2004   •   00:00

Stresul, ulcerul sau homosexualitatea sunt noile scuze de care se agata solicitantii de azil in Marea Britanie care isi vad refuzate cererile.

Cu astfel de "explicatii", aproape 60 dintre ei au reusit, in doi ani, sa-i impresioneze pe oficialii serviciului de imigratie. Acestia le-au facut pana la urma loc in Marea Britanie, pe usa din dos, profitand de slabiciunile legislatiei in domeniu, dezvaluie cotidianul britanic The Times.

Ziarul citeaza un traducator angajat de serviciul de imigratie si care a asistat la multe dintre cazurile unor imigranti care au prezentat argumente cel putin inedite pentru a fi acceptati in Marea Britanie.

ADULTERINI. O indianca le-a spus ofiterilor britanici ca, daca este trimisa in tara ei, va fi aspru pedepsita, pentru ca si-a inselat sotul iar pedepsele pentru adulterine sunt extrem de grave in India. Un barbat din Serbia Muntenegru si-a motivat apelul la decizia de expulzare spunand ca sufera de ulcer. Un alt solicitant de azil a refuzat sa raspunda la intrebari, motivand ca este cam deprimat, iar altul a explicat ca este foarte stresat si are cosmaruri in fiecare noapte.

HOMOSEXUALI. O femeie a spus ca a venit pentru a-si ajuta fratele, care are doua probleme: tensiunea arteriala prea mare si increderea in sine prea mica. Multi imigranti afirma ca sunt homosexuali si ca pe acest motiv nu sunt acceptati de societatea in care traiesc. (Irina Cristea)

×
Subiecte în articol: externe