x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe BAE Systems concediază 3.000 de angajaţi

BAE Systems concediază 3.000 de angajaţi

de Marina Constantinoiu    |    27 Sep 2011   •   11:51

Compania britanica din domeniul apararii BAE Systems a anuntat marti suprimarea a circa 3.000 de locuri de munca in Marea Britanie, in special din cauza taierilor din bugetele destinate apararii in statele europene, care afecteaza productia de avioane de lupta Eurofighter, relateaza AFP.

"Clientii nostri sunt supusi unei presiuni enorme asupra bugetelor lor destinate apararii, iar compania trebuie sa-si mentina competitivitatea', a justificat masura directorul general Ian King.

BAE Systems, cel de-al doilea grup din domeniul apararii la nivel mondial, dupa americanii de la Lockheed Martin, va face concedieri in special la divizia aeronautica, cea care produce avionul de lupta Eurofighter, alaturi de EADS si italienii Finmeccanica.

Marea Britanie si alte trei tari partenere in productia avionului (Germania, Spania si Italia) au incetinit productia Eurofighter-ului pentru a tine cont de plafonarea comenzilor din motive bugetare. In plus, BAE n-a vazut inca semnate noi contracte pentru exporturi de Eurofighter, desi se anuntasera mai multe tari interesate, printre care Japonia, Omanul si India (aici chiar BAE a fost preferata celor de la Rafale sau Dassault Aviation).

In afara a zece posturi, cele din strainatate ale BAE Systems nu vor fi vizate de masura aceasta, precizeaza AFP.

Compania are 39.000 de angajati, iar anul trecut a mai suprimat 1.400 de locuri de munca, dupa oprirea mai multor contracte din cauza reducerilor bugetare decise de Guvernul britanic.

×