x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Banca Angliei avertizează asupra riscului reprezentat de criptomonede

Banca Angliei avertizează asupra riscului reprezentat de criptomonede

25 Mai 2021   •   10:55
Banca Angliei avertizează asupra riscului reprezentat de criptomonede

Guvernatorul Băncii Angliei (BoE), Andrew Bailey, atrage atenția asupra pericolului reprezentat de criptomonede, după ce anterior a declarat că oamenii care investesc în monedele virtuale trebuie să fie pregătiți să-și piardă banii, scrie Reuters.

"Sunt sceptic în legătură cu criptoactivele, deoarece ele sunt periculoase, iar în prezent există un entuziasm imens față de acestea", a spus acesta, în faţa Comitetului financiar al Parlamentului Marii Britanii.

El a explicat, anterior, că bitcoinul, cea mai cunoscută criptomonedă, nu îndeplinește funcţiile cheie ale unui mijloc de plată standard.

Bitcoinul a înregistrat o scădere semnifcativă, săptămâna trecută, după ce mai multe federații bancare din China au transmis că monedele virtuale nu sunt adevărate. Și șeful Tesla, Elon Musk, a făcut mai multe anunțuri împotriva bitcoin-ului, după ce l-a susținut mult timp.

Acesta a scăzut brusc la 38.940 de dolari, miercuri, cu 9% față de ziua anterioară și cu 40% comparativ cu 64.895 de dolari, la 14 aprilie.

Însă China pregătește propria criptomonedă iar, luna trecută, Banca Angliei și Trezoreria britanică au anunţat înfiinţarea unui grup operativ pentru a explora posibilitatea unei monede digitale bancare centrale, denumite "britcoin".

Totuși, BoE a precizat că nu este vorba desrep o versiune digitală a lirei sterline, și că o monedă virtuală nu va înlocui numerarul ori actualele conturi bancare.
 

×
Subiecte în articol: criiptomonede banca angliei